Teknik Forex H4




Teknik Forex H4Mari swing dgn H4 Bismillah. Bermula tf H4 ini sesuai utk yg balanco..maksud balanco dgn h4 ini adalah kamu segurar sampai 1 atau 2 minggu lamanya. Kaedah ini juga susuai utk sapa yg principal guna kv33t intraday sebagai panduan utk kamu negociacao utk masuk sesuatu post dgn yakin. Saya, mecari2, google, tapi, tak, ada, satu, pun, yg, ikhlas, atau, mahu, menulis, kaedah, in, secara, detail. Munkin mendes tahu tapi simpan2 ilmu utk diri sendiri. Bagi saya itu satu kerugian kerana ilmu itu tak dapat dimanfaatkan utk semua org..maka saya terpanggil utk menulis dlm blog dan compartilhar utk semua org. Agar sesiapa yg dapat faham maksud ilmu ini. Akan beradeu utk diri mereka Saya tidak minta apa2. Yg, saya, harapkan, tuhan, merestui, maksud, tujuan, ini, ok, kita, mula, kamu, nak, negociacao, guna, h4, kan. Maka bukalah grafico h4. Ha. Tak ada sapa nok rekemenkan aku mak nos cun ker .. ini grafico h4. Aduhh. Nak comercio gi mana ini pak. Mo vender ko comprar ini pak sakit kepala ku. . Klu grafico kosong aje mcm ni. Macam org mabuk tutup mata pandu kereta Habis dilanggar. Principal bedal ajo..last2 masuk parit. Pasti emc .. ok. Dari grafico kosong kita bermula. Kita tandakan tendencia sebelum dgn AB lihat grafico atas .. dgn bantuan zigzak. Lt --- ada, aku, terang, kat, bab, sebelum, utk, setting, dio..ko, tengok, la sana, yo .., kita buat, linha de tendencia, cd, kemudian, tarik, fibo, 50 kat, break out, e. Alvo kat f (100) sampai f TP kita. feche tudo. Ya kamu tentu vender kat B. tadi. Segure sampai f. Mmg lumayan ya .. Di f. Kamu masuk comprar. Dan hold .. oh ya sebelum itu tanda TP kita seterusnya. Tp1 - ambil snr kat d. Tp2 --- kat breakout..tp3 - kat snr seterusnya. Marcando ponto2 ini .. dan tarik juga linha de tendencia atas iaitu GB. Mcm aku buat kat atas tuh. Ok mula manter comprar tadi. Tp 1 lepas. Tp2 lepas. Tp 3 sangkut. Ok fechar todos os kat h (tp3). Lumayan lagi ya pak. Syukur. Lepas nim jgn lupa keluar zakat. Bantu org miskin..buat, kebaikan, sebanyok, munkin, utk, saham, akhirat. Fechar todos os kat h .. ok kat h vender. Dan segurar oh ya lupa pulak buat lagi satu linha de tendencia bawah bila kamu mula vender dan hold. Spt contoh atas aku buat linha de tendencia Af. Ok segure samapai mana. Mula tengok sair. Ok cun quebrar (G) iaitu 100 trendline Af .. sampai (g) fechar tudo. Lumayan lagi. Suka sangat. Zakat. Jgn jadi karun. Tak mo keluar zakat. Tuhan marah. Nok jadi gitu. Byk Org susah. Miskin Nok makan pong susah Pegilah bantu. Hartar beras ko. Apo ko. Tengok sihat ke dop. Buk kerja kebajikan sikit. Ok, querida Sesudah kamu fechar todos vender. Masuk comprar. aguarde. Sampai mana .. ok macam biasa. Tandakan tp 1. kat A. tp2 kat f. Fuga de tp3 kat. Tp 4 kat snr seterusnya dan jangan lupa buat lagi linha de tendencia atas iaitu Bh .. ok kamu jangan lupa tf diario semanal yo. Sebab tengah sedap2 kamu mantenha sampai tp 1 tak perto konon2 nok tp4. Tiba2 harga tujum kaw2. Mampus. Kamu. Ok tengok diariamente kejap. Intai2 sikit apa cerita sana .. ini grafico diario. Hmm. Apa nih. Tak apa2 yg pelik trocadilho .. skodeng semana pulop .. hah. Semanalmente ajuste ado jah. Buat trendline semanal ab. Lepas tu apo Takkan duduk saja Proses la carta tuh. Malas betul. Selepas proses kamu akan nampak .. tarik fibo mcm biasa .. marcando point2 penting .. ok sekarang harga dah quebrar kat ponto 2 menanti tp ponto 3 .. nampak tak makanya para baixo tendencia semanal belum habis .. kamu tengok balik grafico H4. Maka set dlm utak kamu semanalmente ada lagi keja tak habis .. maka berhati2lah dlm menentukan tp kamu .. guna kebijaksanan. Yg tuhan berikan. Guna otak la. Lt-- bahasa mudahnya .. ok. Saya harap kamu paham kupasan diatas. Yg baik dari tuhan. Yg salah kalemahan saya. Maaf banyok .. rihat sebentar utk laluan iklan. Hmm. Tak apa la..penaja tuh .. ok iklan. Tchau