Kolej Uniti Bagus Ke Forex




Kolej Uniti Bagus Ke ForexSy mencari perniagaan-perniagaan untuk di jual area KL, Selangor, N9, Melaka dan Johor (tidak kira restoran, kedai prnting, dobi, kedai runcit, taska dan sebagainya). Buat masa ini sy x bermim kepada mana-mana pihak yg menggalakkan sy melabur kerana bagi sy melabur untuk org bekerja pun bley. Sy ingin membuka empayar perniagaan sy sndiri. Kepada yg urgente utk mnjual kedai mereka CPT2 hubungi sy ye. thanks Kelab Diskusi Usahawan (KDU) Siri 6 Rabu 30 de novembro de 2016 di DPMM Putrajaya Klinik Usahawan: Skim Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) Penyediaan Aliran Tunai 8 Dis 2016 di DPMM Putrajaya Arieena - Ter 7 / Sep / 2010 13:03 salam, saya menawarkan perkhidmatan laman web dan sistem pangkalan dados, sila e-mail saya di salesxypher. biz untuk mendapat contoh dan citacao. Tq Azizan 2 - Ter 7 / Sep / 2010 1:22 pm Saya ingin menjual Bisness Prepaid melalui Servidor SMS InternetAjen tersedia melebihi 1500 Harga RM 30.000,00 Cara Bayaran RM 10.000 deposito ao mar baki RM 20.000 secara bulana selama 6 bulan Berminat hubungi 019-3576690 Mohd Faisal Bin Ab Rahman - Ter 7 / Set / 2010 14:12 BERITA BAIK bagi pemilik kedai PERABOTA JATI / yang BARU ingin menjalankan perniagaan ini. Saya MOHD FAISAL BIN AB RAHMAN menjalankan perniagaan PERABOT JATI de Machang Kelantan. Dimana semua perabot jati diambil di Indonesia sendiri kerana saya masih bekajar disana. BAGI YANG INGIN BERNIAGA, SAYA JULA ADA MENJALANKAN PERKHIDMATAN membrii dan menguruskan pembeliano perabot jati di jepara indonesia dengan harga yang sama seperti encik / cik sendiri yang kesana untuk borong barang. TELP MALASIA: 6019 2532170 TELP Indonesia: 62819 2021579 FACEBOOK: mofaarfurnitureenterpriseyahoo Abdul Halim Ismail - Ter 7 / Set / 2010 16:53 saya dapati byk perniagaan untuk dijual kat mudah terutamanya restoren, dobi, cyber cafe, kedai runcit, saya pun selalu tengok kalau2 Ada kedai buku untuk dijual Mohd Rezuan Abdullah - Qua 8 / Sep / 2010 2:13 am tawaran mengambil alih perniagaan roti arabe aneka jenis bun..masih beroperasi seperti biasa. sebab utk dijual. Masalah kesihatan WEB. Rotiarabdhomebakery. blogspot Kingsyah - Qua 8 / Sep / 2010 9:16 am Em Ashraf, tak peru modal besar utk start berniaga. Saya menjalankan perniagaan restoran tradisional melayu di Shah Alam Seksyen 7. perniagaan saya cuma beroperasi pada siang hari dari oito horas - quatro horas .. jadi di Sini saya ingin menjemput sesiapa yg berminat utk sewa restoran saya tu sebelah malam bermula jam atas 16:00 ke. Sewa, termasuk, boleh, guna, kemudahan perabot, peralatan, restoran, yg, dah tersedia, Ceara, mesti, rajin, kemaskan, sebelum, tutup, setiap, hari: Kalau takde, pengalaman / pekerja, saya bantu. Berminat sila hubungi saya KingSyah 016-6666 265 deposito 31 diperlukan jika berminat. Verificar website berikut para mais informacoes: sederhanaseksyen7.blogspot RESTORAN SEDERHANA SEKSYEN 7 SHAH ALAM sederhanaseksyen7.blogspot / Wan 42 - Qua 8 / Sep / 2010 10:31 am Salam. Saya ingin menjual kedai lavagem de carro saya dengan harga RM 18k (Deposito de termasuk RM $ 7,500.00) dengan kadar segera. Sbb, dapat, nak, tumpukan, massa, kerana, kerap, berada, luar, selangor. Lokasi kedai belakang tesco semenyih. Sewa kedai rm2,500.00. Baborerasi dari bulan 3. boleh layari blog kedai cucicom. blogspot atau hubungi saya di talian 019-3351225 Musa Bin Shaari - Dom 12 / Sep / 2010 12:26 pm saya mempunyai pelbagai produto Herba (lbh 32 jenis) utk dijual secara borong. Harga Runcit RM 158 adicionado em: jul 15, 2010 12:22 am Perniagaan restoran tomyam dan nasi campur untuk Diambil alih bersama peralatan kedai totalmente equipado di Dataran mentari Sunway. Boleh ambil Sekali tukang masak proffesional dan pekerja sedia ada kawasan cantik dengan tempat estacionamento yang banyak dan sangrar strategik dikelilingi condominio, apartamento, bangunan ofis. Kedai bersebelahan kedai karoeke yang menjadi tumpuan dan pemborong barang runcit kering dan basah. Pelanggan selalu lepak sampai lewat malam adalah pelajar kolej2 berhampiran (taylors, unitar, uniti, etc), kawasan perumahan, pusom komersial dan kilang area sg way. Boleh, bukak, meja, hadapan, kedai, seperti, kedai, mapley. Sebab menjual kerana tidak ada orang yang boleh uruskan restaurador dan proprietario sibuk dengan bisnes lain. Chamada de Berminat: arzu: 0192162007 Harga RM65k Preco: RM 65000 Shuhaimi 4 - ter 14 / Sep / 2010 10:53 am saya ada kedai cenderamata dan baju korporat utk dijual bersama dgn cliente juga. Kebanyakan cliente sy adalah sekolah2, PPD, Jab Pelajaran dan Kem Pelajaran. Jika beminat hubungi sy di talian 0175069897 Bumibioagro - Ter 14 / Sep / 2010 1:37 pm En. Mohd Nor AsyhraffPerniagaan mejual makanan ternakan haiwan adala menjamin pulangan keuntungan yang konsisten. Walaupun sederhana tapi untuk tempoh waktu panjang membro boleh buat keuntungan. Hubungi Kami 019-9802499 (bUNI bIO aGRO) Shahkafe - Qua 15 / Sep / 2010 21:17 Perniagaan restaurador bersama kelengkapan untuk dijual di BB Nilai. Lokasi estrategik, pelanggan ramai pelajr kolej dan UIA. 25K bole nego. hubungi saya 013-2309029 Ramlan Haron 2 - Qui 16 / Set / 2010 22:16 saya berminat untuk menjual bengkel servis kenderaan di johor. mempunyai kontrak dengan jabatan2 kerajaan. berminat hubungi saya di ramlan67yahoo. my 0176038777 Nany - Sex 17 / setembro / 2010 18:20 BUKAN MLM STOKIS MAHUKAN bZNS ANDA SENDRI DPT DR ROTATIVIDADE SYKT..SECARA PARTE TIME..INI bZNS YG TEPAT sya bkn jual bzns sya, tp cadangkn pd Encik bzns yg mendatangkn byk Untung pd sya lps sya dh cuba bzns MCM2, ini La bzns plg mudah (x prlu a tempo inteiro assistir bznsberada di kdi) plg byk untung yg prnh sya buat..sya sndri dlm proses utk bka lg 5 varejo stor. x prlu pengalaman, sykt akan guia. Salam..berminat dgn bzns varejo bzns parceiro dgn sykt (franchising) produk kesihatankecantikkan 100 organicas, tanpa chemicalsdrugs, tiada efeitos secundarios. sgt efektif, dijamin halal dpt premio melhor asian pacific de products. produk alta demanda cliente aumentar gradualmente, yg paling melhor, Cliente cari kite, dijamin syktproduk dh 6thn dlm mercado, tp todo msia cuma ada 6org shj varejista melayu termasuk sya. jd mercado mmg sgt2 luas keuntungan -50.jg bonus pelbagai lain utk varejista selain varejo bonus .. melancong, mensal, trimestre yr, Anual. Modal paling murah utk mulakn franquia bzns bandas sykt lain .. modal hnya rm17k dpt pronto stok rm18k (sini pn dh untung) dh bole trus execucao bzns. Jika encik memang komited nk buat empayar perniagaan sndri di kl, sgor, n9, melakajohor, mesmo kelantan, tganu, pahang, perakperlis..hubungi sya segera, sbb ofer retail ni terhad kpd 500stor shj todo m. sia. Bzns sgt mudah sbb sya 2bln shj dh blk modal rm17k tu. nany maju niaga. 0163449177 Zuran - Sab 18 / Set / 2010 1:00 am Kunda Bunga Ala-ala Kraftangan Perkahwinan utk dijual. O preco inclui RM45,000, sem custos adicionais, sem custos adicionais, sem custos adicionais. Alamat de Lembah Jaya Utara, Ampang, Selangor. Berminat hubungi saya di zuranomargmail Hadriati Sulaini - Sun 19 / Set / 2010 18:07 saya mempunyai perniagaan restoran yang masih baru di seremban, lengkap dengan perlatan dan masih lagi berusia 6 bulan dan sememangnya kedai saya kelihatan amat baru dan Bersih. Sekiranya Palavras-chave para esta foro sila hubungi dizer 019-6991957 supaya kita blh berbincang mengenai harga. terima kasih Win 4 - Qui 30 / Set / 2010 11:05 Salam En Ashraf, Masih berminat untuk mencari perniagaan Sendiri, saya mempunyai sebuah quiosque franquia untuk diambil Alih dengan kadar Segera sekira masih berminat untuk tahu Lebih Lanjut tentang butirannya bolehlah kita berbincang serta melihat Potensi perniagaan ini en. Bolehlah menghubungi saya di 012-6531903. Lokasi quiosque setiawangsa Hazimi - Seg 4 / Out / 2010 21:55 Masih berminat untuk membeli perniagaan saya ada kedai impressao de 1 Utama Shopping Center, PJ untuk dijual. Enviar um e-mail para o meu e-mail. Cdbom - Qua 6 / Out / 2010 11:06 am ambilalih kedai minuman / abc di alimentacao corte shopping complexo terkenal di wangsa maju, beroperasi selama 16 tahun, proprietario sudah berumur dan kami mahu pulang keg, berpeluang utk tamban cawngan, bayar terus niaga, tiada Hutang kedai, 45K shj, hubungi 0196075197 / ctshalihahgmail (UTK gambar) Mazura - Qui 21 / Out / 2010 18:57 salam..saya tengah cari parceiro share untuk menjalankan perniagaan restoren di USM pulau pinang..kalau berminat pls enviar e-mail me leomaja07yahoo Gardenrich - Dom 14 / Nov / 2010 9:02 am Salam. Saya ingin menjual Pusat Tuisyen. Tempat strategik. Student sedia ada. 4 bilik berhawa dingin, kerusi, meja, cikgu semua dah pronto. Urgente nak jual kerana saya dizugaskan ke Abu Dhabi. Email saya richgarden81yahoo Dotesistres - Qui 2 / Dez / 2010 10:27 am salam. Como um jual stok baju kurung, tudung dan barangan butik mcm cabeca manequins, cabides etc sgt urgente coz im realmente bz com meu trabalho rito agora. (S): rm5k (nego) .. plz chamada 019-2087687 - sharifah Faridah 6 - Qui 2 / Dez / 2010 23:05 saya mencari quiosque atau kedai untuk dijual atau area disewa puchong plz e-mail farynashyahoo atau chamar faridah 0122497058 Ayie 15 - Thu 9 / Dez / 2010 5:06 am salam..sesape nk buka kedai gunting rambut..sy ada brg n kelengkapan gunting rambut untuk dijual. RM3000 je. hubungi..0196006267.ayie Sab - Mon 17 / Jan / 2011 00:48 saya ingin mencari sesiapa yg berminat utk mengambil Alih / membeli barangan pakaian dibutik saya yg bertmpt di Skudai Johor Bahru sekadar Segera kerana saya hendak menumpukan perhatian kdpd perniagaan Yg lain. Utk keterangan lanjut sila hubungi Pn sab 013-7766060 / 016-7606060 Jamilah 19 - Qua 8 / Jun / 2011 4:29 En Asraf. Mash berminat untuk Membeli perniagaan..saya ada bzness untuk di jual. unik bzness TAPI grande investimento berminat pls hubungi 0127929192 - Shah Alam Mangkuk Tingkat - Ter 18 / Out / 2011 16:24 Setelah 3 tahun dalam pasaran mangkuktingakt (mangkuktingkat) membuka peluang Perniagaan Kpd mereka yg berminat untuk menjadi Rakan bisnes kami diseluruh negara. Konsep perniagaan kami ini adalah mempelawa meka yang berminat dalam perniagaan, atau membuat pelaburan, atau menjalankan perniagaan konsep mangkuktingkat entrega de cafe de seluruh negara. Sasaran: Mereka yang sudah mempunyai cafe dan ingin menukarkan jenama cafe kepada jenama kami. Mereka yang ingin membuka cafe sendiri dengan jenama kami. Mereka yang hanya ingin membuat pelaburan dengan kami dan kami uruskan cafe tersebut dengan pulangan yang dipersetujui. Jika berminat boleh hubungi kami di 03-91710334 Enviar e-mail para o anunciante Sha 38 - Fri 2 / Dez / 2011 11:50 Perniaagan dobi untuk dijual segera. Kawasan Puchong. RM35000.Owner perlu berpindah. Hari pertama boleh terus dapat vendas. Sila hubungi 017-2019416 (Sha) Amir Musa - Qua 2 / Fev / 2012 5:23 Kedai Gunting Rambut untuk dijual area Bukit Rahman Putra, Sg Buloh. Sabado 17 / Mar / 2012 10:48 pm Saya ingin menjual Pusat Tuisyen Clique para ver a imagem original no Commons Esta imagem provem do Wikimedia Commons, um acervo de conteudo livre da Wikimedia Foundation que pode ser utilizado por outros desenvolvedores. . Tempat: Gelang Patah, Johor. Harga: RM35k negociavel. Tak duck teruskan bisnes sebab bekerja sepenuh massa dan selalu outstation. Berminat sila hubungi 0137717078 Zuraidhi Bin Mohd Harun - Sab 31 / Mar / 2012 11:08 pm Membros de Salam MC. Sy bercadang nak tutup dan jual semua peralatan serta stok kedai minimarket sy..lokasi selangor sbb sy tucar bidang / estudo tak de org nak gerir, biz bagus. Kepada MC membrs yg berminat sila tinggalkan email. Lepas tu sy akan hubungi Thk mc membros. Zuraidhi Bin Mohd Harun - Sab 31 / Mar / 2012 11:30 pm berminat nak assumir biz minimarket, nego sila e-mail harun. hadharigmail Mohd Hanif Bin Ab Latiff - Sex 20 / Apr / 2012 4:36 am Jamming n estudio de gravacao utk diambilalih. Lokasi kota damansara. Harga rm 49k. Masih, boleh, runding, berminat, sila, hubungi, 017 Clip Art Direitos Controlados 2340763 hanif. Proprietario Wid 3 - Ter 3 / Jul / 2012 2:15 pm Salam Sejahtera. Andin ingin memiliki kedai seperti ini Kami mencari individuo yang berminat di dalam perniagaan dan mempunyai kesungguhan untuk menjalankan perniagaan serta rajin bagi menyertai kami di dalam bidang perniagaan Cosway. Sebagai makluman, eCosway tela de menawarkan 1000 cores de seluruh Malasia untuk di miliki dengan modal permulaan yang paling minima. Cosway akan membiayai Semua kos-kos yang berkaitan seperti: Deposito kedai pengubahsuaian kedai Sewa bulanan kedai Bil Elektrik Penyelenggaraan kedai Peralatan-peralatan di dalam kedai Barangan produk Cosway Farmasi yang dianggarkan bernilai 800k diberikan secara remessa Apa yang Perlu anda lakukan untuk menyertai kami Mendaftar sebagai Pemilik Perniagaan Cosway (RM100 - diariamente setiap tahun) Membayar yuran untuk pakej pendapatan cosway (RM5000 - sekali seumur hidup). Sebagai gantian, cosway akan memberikan set2 produk cosway bernilai RM5000 Menghadiri Kelas bagi mempelajari teknik-teknik pemasaran dan juga bagaimana untuk mengembangkan rangkaian serta membuka kedai cawangan (plano de marketing, estrategia de rede, centro de treinamento mempunyai bagi melatih ANDA) Menghadiri Kelas bagi mempelajari produk-produk cosway - 36 kesemuanya daripada 2000 yang wajib diketahui Menghadiri sesi temuduga mencadangkan Localizacao kedai Menghadiri latihan intensif Selama 10 hari Mulakan perniagaan anda apabila kedai telah SIAP Jenis-Jenis pandapatan yang akan anda perolehi sebagai pemilik perniagaan cosway: Komisyen 10 daripada pendapatan kasar bulanan kedai Komisyen 5 -15 bagi setiap pembelian barangan cosway Oleh Ahli di mana-mana kedai cosway Todos Cronometram Malasia Incentif cawangan override Incentif prestasi cawangan Incentif tambahan Proses memiliki kedai ini akan memakan masa Antara 3 hingga 6 bulan bergantung kepada kesungguhan dan komitmen yang anda berikan. Jika anda yang kami cari, hubungi kami segadora di talan di bawah bagi mendapatkan maklumat dan bimbingan seterusnya menyertai kami. PELUANG INI TIDAK DATANG SELALU. MUNGKIN HANYA SEKALI SEUMUR HIDUP ANDA. JADI, JANGAN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI. Ao bem ser atraves de wid. 0123076095 Nor Zuraida 2 - Ter 31 / Jul / 2012 3:38 butik utk diambik alih segera kemasukan lepas raya setembro 2012 chamar 0193752315 Julia 57 - Seg 3 / Set / 2012 11:25 am dobi ingin di jual segera. Kalau, yng, berlim, untuk, beli, mesin, chalaca, boleh. Lina 25 - Ter 11 / Sep / 2012 7:14 pm Julia 57. Nao ha telefone para receber e-mail. Nurulrifaieyahoo Faizal 132 - Dom 16 / Set / 2012 22:53 julia 57 blh bg area de detalhes stanblues004yahoo Fazly 12 - Seg 1 / Oct / 2012 16:39 Perniagaan Kedai Serbaneka untuk diambil alodi johor-kedudukan yang sangat trategik, berhampiran UTM Skudai - Dilengkapi dengan penghawa dingin, bilik rehat solat yg selesa - sales 1 bulan RM30,000 - sewa bulanan kedai yang rendah - Harga RM70,000 masih boleh runding call: 010 5702180 Eni 2 - Ter 2 / Out / 2012 9:13 PRODUK BUTIK MAMA KUCHING untuk DI jual URGENTE 45K Semua sekali dengan KOS PENGHANTARAN 1 Malysia Suleiman 2 - Qua 17 / Out / 2012 12:13 saya berminat nak memulakan perniagaan restoren atau kedai runcit, sesiapa yang berminat area nak jual KL. Putrajaya dan JB. E-mail saya lemanproyahoo, tq Naz7dotcom - Qua 17 / Out / 2012 22:23 Saya mempunyai perniagaan online perakanan perempuan. Descricao da foto: Pacote em um boleh que butik-butik bangsar. Untuk pengetahuan, keuntungan setiap helai baju adalah 200. Setiap bulan, jika buat promosi berterusan setiap bulan mampu dapat RM10k. Untitled menilai sebelum membeli,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. Balas pertanyaan pembeli hantar menggunakan poslaju. Tujuan saya menjual perniagaan ini kerana terca-feira, Saya tidak mempunyai equipe de funcionarios do hanya saya seorang yang bekerja untuk perniagaan ini secara part time. Anda akan dapat laman site, facebook juga stok yang bernilai RM7000. Mostrar todas as imagens Mostrar imagem Mostrar todas as imagens Preco de comutacao RM15000 Sebulan dengan perniagaan ini. Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya Naz 0196318946 e-mail e-mail naz7dotcomgmail Dhiya 4 - Qua 7 / Nov / 2012 11:01 AssalamPerniagaan runcit / mini mercado untuk dipindah milik / dijual - Telok Panglima Garang. Keluasan. 60 x 20 Stok Barang yang mencukupi Barang sedia ada yang mencukupi Mempunyai pelanggan tetap Kedai yang baru diubah Suai 1bilik untuk solat / OFC Bilik Fornecedor ar sudah sedia ada - consignacao / term Ofertas harga - RM130,000 - nego Untuk sebarang pertanyaan Lanjut hubungi 0122528260 Alasan Untuk dipindahmilik, proprietario dpr oferecem kerja offshore Hyperchip Computer - Qua 7 / Nov / 2012 14:21 Bisnes komputer beroperasi untuk dijualLokasi praca alam sentral Tawaran harga rm 30k (termasuk rak dan renovacao) Bayaran deposito sewa 31 Sewa - rm 2158 Sms. 019-2007447 (en zol) Rashid 48 - Ter 13 / Nov / 2012 10:57 Restoran mamak 24 jam untuk dijual Di setia tropika hadapan KDN JOHOR BAHRU Perniagaan dari 120ribu hingga 150ribu sebulan Termasuk pekerja sedia ada dan kuota permission pekerja asing. Harga 420 ribu. tidak Boleh dirunding .. Apenas para invester grave ligue RASHID 0197087997 Eyta 8 - Qua 14 / nov / 2012 10:35 Dobi utk dilepaskan di Axis Atrium Tmn Cempaka Ampang - rm58 000.00 Email: eyta. arissayahoo Yuhanizan Bin Mohd Yunos - Seg 26 / Nov / 2012 5:07 pm saya ada buat bisnes limpador kereta yg tgh top sekarang. Modal rm600..untung 150. bole chamada saya untuk tgk outlet. Diz o jual di stesen2 minyak dan banco depan. Tidak ada kos sewa. Macam tak percaya. hakikatnya hampir 20 0RG berniaga suke2 tp bole recolher 5jam RM250 Sara Azrin - Qua 2 / Jan / 2013 23:03 carwash hendak di lepaskan..seremban 2. 0176166906 Rosli Rahim - Qua 16 / Jan / 2013 21:08 Lelong..lelong kelengkapan Perniagaan snooker untuk dijual.3 meja snooker, 3 conjunto bola snooker, 3 conjunto sorte bola, Q snooker 15 batang hanya rm6 ribu sahaja. segala urusan transporte dan buka meja adalah diuruskan oleh pembeli. berminat sila tel no 0172472765 Pagina Inicial Seguinte 67 comentarios) Malam tadi saya mendapat berita mengejutkan. Seorang sahabat karib saya e o caminho para o ramalhete, Ustaz Wan Mohd Salimi bin Wan Sulong. Pemergiannya ketika usia masih muda, 30 anos de idade. Meninggalkan seorang balu dan tiga anak yang masih kecil. Dipercayai berpunca daripada kecederaan akibat kemalangan beberapa bulan yang lalu. Mengimbau persahabatan kami selama 7 dias atras Sekolah Menengah Agama Atas Sultao Zainal Abidin Kuala Terengganu, saya boleh, menyaksikan, bahawa, beliau, adalah, seorang, yang, sangat, mencintai, ilmu. Bersungguh-sungguh guru mencari dan rajin menadah kitab. Masih terimbas kenangan bersamanya mengaji kitab dengan Al-Marhum Tuan Guru Hj Abdul Rahman Fatani, de Ustaz Azhar Idrus. Juga kuliah mingguan Tuan Guru Hj Abdul Hadi Alas setiap pagi Jumaat. Di waktu cuti sekolah, per ti ke Pondok Pasir Tumbuh. Dalam apa jua programa ilmu, beliaulah yang terkedepan menghadirinya. Kini, sampai, masanya, beliau, meninggalkan, sahabat-sahabatnya. Semoga Allah mengampuninya, merahmatinya dan menggolongkannya bersama para syuhada dan solehin. Takziah esta a venda em: Wan Mohd Salimi Wan Sulong. Semoga Allah Taala membalas kesabaran mereka dengan ganjaran yang besar di sisiNya. Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami Kerana Takdir yang Maha Esa telah menetapkan Sedih rasanya hati ini bila mengenangkan Kau sahabatku kau teman Sejati Tulus ikhlasmu Luhur budimu Bagai tiada pengganti Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami Memori indah kita bersama terus bersemadi Kau sahabatku kau teman Sejati Sudah ditakdirkan kau pergi dulu di saat kau masih diperlukan Tuhan Lebih menyayangi dirimu Ku pasrah Diatas kehendak yang Esa Ya Allah, tempatkannya di tempat yang mulia Tempat yang kau janjikan Nikmat untuk Hamba Mu Sahabatku akan ku teruskan Perjuangan ini Walau ku tahu kau tiada di sisi Perjuangan kita masih Jauh beribu batu Selagi roh masih di Jasad Hidup diteruskan Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau Bagai semalam kau bersama kami Moga amanlah dan Bahagia dikau di sana Setangkai doa terus kukirimkan Moga di sana kau bersama paragrafo solehin Kau sahabatku kau teman Sejati assalamualaikum shbt Semua. Salam Ukhwah dan setinggi kesyukurao atas rahmat pertemuan drNya..Subhanallah..betapa mahalnya ukhwah islamiyyah dan betapa Deus masih mengizinkan pertemuan ini. Semoga kalian semua dlm rahmat dan kasih Deus sentiasa .. saya dapat berita pemergiana w. salimi dr wan rohani. kebetulan adiknya Salimi iaitu w. munira juga Sahabat baik adik saya sewaktu di SMKA Nurul Ittifaq .. dan saya dipertemukan dengan blogue ini adalah dr blogue Uzar yg menitipkan kisah pemergian Syeikh Fathi Yakan..lalu nama almarhum Salimi turut tercoret disitu..dan saya ke Blog beliau dan doutor shoutbox diblog beliau saya dipertemukan dgn blog ini..kisahnya. Betapa Allah mash mengizinkan ukhwah ini diteruskan .. tahniah buat semua sahabat yg masih saya ingat dgn nama betul..nama samaran tak kenal laa. Terutama faaz, mat je, excepto jamsari. Segan saya..semua deh berjaya dan hebat belaka. Kalo jumpa digathering (entah bila) tentacao saya tak cam dan rupa2 insan hebat ni semua. ) Maaf lokman..pjg pulak coretan saya..sedikit teruja dipertemukan dgn sahabat2 lama yg kini dah jadi syeikh2 besar semenya..alfun mabruk. Saya kini berkhidmat di politeknik sultao azlan shah tjg malim. telah berkahwin dan pnya 3 chyamata .. Mungkin ini jua rahmat disebalik pemergian nos wan salimi. moga roh beliau sentiasa bersama paragrafo nabi aulia dan solihin..amiin .. ukht wan Azizah, Ya, Sahabat-Sahabat Semua merasa sedih dengan pemergian Wan Salimi, Seorang sahabat yang sangat baik Mungkin, antara, hikmahnya, dapat, juga, berhubung, balik, dengan, sahabat2, yang, sudah, lama, putus, berita. Ada yang sampai berbelas tahun8230. Apapun, tahniah sudah ada 3 cahayamata. Assalamualaikum Syaikhul Kabir Akhi Luqman dan sahabat28230 Alhamdulillah hari ini saya berkesempatan mencoret sepatah dua. Pemergian arwah telah diketahui pada hari pemergiannya tetapi amat menyedihkan dan terkilan berita tersebut saya terima semasa saya baru kembali ke ibu kota K. Lumpur. Amat terkilan kerana tidak berkesempatan bertemu arawah semasa hayatnya mahupun selepas pemergiannya. Saya dan Budi (Abdul Hadi) adala antara sahabat2 yang lama mengenali beliau. Kami berkawan sejak dari sekolah rendah di Besut de SK Pusat Jertih. Masih segar dalam ingatan betapa rapatnya hubungan kam sehinggalah kami sama2 belajar di SMAASZA. Sama2 menyertai kumpulan nasyid di SKPJ dan juga memorial de aktiviti de SMAASZA dengan persembahan kami dan kwn2 yang lain. Bila, mendapat, berita, pemergian, arwah, hati, tiba2, jadi, puli, dan, sebak. Selepas 1997, terahir saya di bumi SMAASZA sebelum angkat kaki ke bumi UIA itula kali terakhir saya bertemu arwah. Sungguh tidak terduga arwah meninggalkan kita de uis yang masih muda. Hanya doa mampu, kutitipkan, buatmu arwah, Wan Mohd, Salimi8230.semoga, bertemu, lagi, negeri, abadi. Akhi Luqman8230anta ingat lagi tak ana Berita tentando anta selalu ana dengan dgn Syeikh Mat Je. Penyampai berita2 terkini dan sensasi. Itulah Mat Je. Syukran jazilan lak. Teman2 yang lain8230ayuh kita sambung Kembali ukhuwwah yang tergendala sebelum ni8230dengar cerita reunindo akan diadakan tahun ni8230tahun lepas dah rancang TAPI tak jadi8230moga2 jadila tahun ni ye8230 Ya AKH, Maaf kerana Banyak Pulak coretan ana kat blogue anta ni8230bukan apa teruja untuk bertemu Kembali sahabat2 seperjuangan8230wa akhiran, sanaltaqi Insya-Allah. Maas salamah. Ya akhie rafi8230 Dengan anta trocadilho, lama benar tak dengar berita apatah lagi bertemu. Tak silapnya palido akhir ana jumpa anta, massa anta kat UIA rasanya. Ada ana singgah bianco anta masa tu kot. Anta ingat lagi tak Alhamdulillah, dapat jumpa balik sini8230 Terlanjur dah bertemu, harap2 dapat lah berhubung selalu. Mudah2an persahabatan berkekalan dan diberkati Tuhan .. Anta buat apa sekarang ni, rafi Em Sya Deus, kalau ana sempat dengan recolhendo yang nak dibuat, boleh lah jumpa2 sana nanti. Salam. Assalamualaikum8230. salam utk Semua terutama ex-aluno smaasza .. terkejut mendengar Berita pemergian Arwah wan salimi. walaupun sy tidak mengenalinya scr dekat namun pemergiannya satu kehilangan utk kita semua8230Allah lbh menyayangi arwah. moga rohnya ditempatkan di kalangan Org2 beriman. Takziah bt keluarga arwah. Mudah-mudahan almarhum dicucuri rahmat Ala Taala. Dan berbahagia di alam sana. Sama-sama lah berdoa untuk beliau dan sekalian muslim dan muslimat yang telah meninggalkan kita. Alhamdulillah anta masih ingat kat ana. Ana masih ingat e anta singgah bersama Ain (Nik) e Cik Pa (Azli) adicionaram ke bilik ana. Sempatla Bujang ar minum ana buat..hehe8230ana Gembira setelah bertahun2 kita dapat bilhete conversar lagi8230tunggu masa je untuk bersua muka8230moga sempat8230 Minggu lepas Mat Je datang bertandang kt rumah ana. Panjang citer8230rupanya syeikh kita ni dilanda musibah jgk8230mungkin anta dah tau8230tp ana baru tau sebab agak lama kami perdeu o contato thn ni. Beliau dan keluarga kemalangan (Jatuh dalam Gaung) TAPI alhamdulillah semuanya selamat cuma bebe Cedera ringan8230jgn marah ye Jey aku citer ni..seronok bila dapat Jumpa semula kwn2 seangkatan dan kagum bila dgr seme kawan2 dah jadi 8216somebody8217 hari ni. Hebat8230hebat8230 Tinggal ana je terkebelakang sikit. Ana mengajar kat SK Jalan Bellamy, Kuala Lumpur. Jadi ust rock entrou bdk2 mengaji, jawi, fardu ain8230hehe. Pendek kata j-QAF. Ana lote pertama sekali dengan esposa Mat Je. Satu maktab satu kelas. Ana dah pun kawin jgk dan mempunyai 2 putera. Puteri blm lg. Heroi pertama 3 tahun. Hero ke 2 br 8 bln. A ser continuado8230..salam. Salam Akhi Rofii .. Moga khayr ketika ni barangkali dalam Lab sekolah. Musibah tempohari telah sedikit sebanyak telah ana lupa dari ingatan ini agar trauma kejadian tersebut tidak menyelubungi diri sehingga jejaskan rutina kehidupan seharian. Moga Semua Gembira dengan pertemuan di alam maya ini. Kita tunggu kehadiran shbt2 deitado Akhi Zaki, Akhi Jam dan Akhi Ju untuk turut serta berkongsi rasa dan pengalaman di Kanvas blogue ini. Akhie rofi, Tahniah lah dah ada 2 putera sekarang. Alhamdulillah8230 Mudah2an jadi anak-anak soleh. Akhie mat Je, Alhamdulillah, semua selamat. Ana pun baru tahu pasal musibah tu. Khayr Em Sya Allah. Teringat kat sahabat2 yang anta sebut: zaki, geleia, ju8230 Lama x dengar khabar. Demonstracao ado di KL ko lagi ingat dok ko Kawe ni samo2 bernasyid di smasza Bawah kejurulatihan ABG mat esa lamo tok denga Kaba deh .. maaf la yer..since dah perdeu contato lama ni saya teringin nak tau dimana sebenarnya sahabat2 semua..awak Sendiri Lokman belum balik ke malasia ke sejak abis belajarmengajar kat sana ker. Siapa lagi yg sedang berkelana de luar negara yer selain awak leh informar sikit takat yg awak tau la. yg saya tau fatimatuzahra pun masih di Escocia tak tau la dah selesai ke Blum phdnya..lama JGK perdeu contato tu..terakhir anaknya dah 2 org thn 2006/7 tak silap..then tak tau dah .. kalo Jumpa pun mesti saya takleh Cam rupa antum sebab seme dah jadi bapa orang .. ..berjanggut berserban..yerlah kali terakhirkan masa forma 3 tres..remaja lagi. ) Bom ouvir de todos voces. yg muslimatnya pun Semenya saya perdeu contato kecuali anie, junie tupun dah perdeu JGK sejak 2 thn lepas, kimah dan fatimah jer yg dh lama JGK tak cntact..yg deitado entah ke mana..sama ada yg ke Timur tengah atau DLM MSIA .. Saya dulu ada jugaca balik ke msia tiap tahun. Cuma tiga tahun terakhir nem je tak balik. Em Sya Allah, seleps selesai segala urusan, saya sekeluarga akan balik. Pasal sahabat2 lain yang duduk kat luar Faaz skrg biznes kat Reino Unido. Dan bukak kompeni Ele e sndiri. Alhamdulillah8230 Syed Saufi tgh buat tesis PhD di NZ. Moga berjaya .. Memorando kalau jumpa tak kenal kot. ele Ele. Baru ni tengok, gambar, fa, anwar, kat, facebook, dia, pun, memang, laur, sangat, dari, zaman, remaja, dulu. Maklumlah adicionou-te agora! Salam Rofi. Alhamdulillah, dapat, tau, khabar, sahabat, 15, tahun, dulu. Memang bak kate lokman dan zizah Kalu jupe mesti tak cam dah. Gembira sebab ramai sahabat dalam aliran pendidikan terutama agama. Entre em contato conosco Cik Pa Azli Fairus, mintak kirim assalamualaikum kat dia. Mane yang boleh chamada saya chamada. Nenhum comentario ainda, seja o primeiro Usuario? Waaalaikumussalam Faaz8230itulah rasanya kalu Jumpa kat mane2 mesti dah tak kenal dah dah sebab jadi bapak orang8230mesti bertambah hensem dan sebagainya kan8230.hehehe8230tapi saya tetap sama tak berubah8230mcm dulu2 jgk8230.maybe agak berisi la sikit8230maklumlah ada orang jaga MKN mnm8230saya rasa Mat Je ada contactnya Ha Mat Je , apa lagi serulah kwn2 Semua encontro kat blogue Lokman ni8230demo kan Pakar traco orang8230hebat demo8230 Assalamualaikum WBT Buat Ikhwah dan Ikhawat, Tuan / Puan, Tetatamu ziarah blog..Moga khayr sentiasa di Bawah teduhan nusrah Allah SWT. Ana sebenarnya berbangga dan sememangnya bangga dengan lote kita ini kerana pada hari ini beberapa Sahabat kita telah berada di Puncak menara Gading, Puncak kejayaan, menuntut ilmu Allah SWT DLM apa jua disiplin. Kesabaran, ketabahan, ketekunan, merka, harus, menjadi, contoh, teladan, kepada, semua. Tentu sekali Tuan / Puan masih ingat Besar dengan nama-nama, yang lahir di bumi SMAASZA Suatu ketika (kita lote) seperti UKH Fatimatuzzahra Abd Rahman (Dr) - Difahamkan masih lagi berada di Scotland no Reino Unido, Sedang menyiapakan disertasi PHD dan telah memperolehi MA Litt Islamicjerusalem Estudos di Instituto al-Maktoum, Uni de Aberdeen-Scotland-UK dan barangkali (ADA KLU) akan diterima masuk sebagai Pensyarah USM sekembali dr UK8230Alhamdulillah., Dr Hasbi Harun (Sekarang Sedang praktis sebagai Doktor Perubatan selepas grad dr IMU, KL) , Syed Saufi (Dr., Insyallah akan tamat PHD sedikit massa lagi) dan TUAN BLOG, Syeikh Lokmanulhakim Hussain yang dijangka akan menyempurnakan ijazah kedoktorannya sedikit masa lagi. Disamping itu, beberapa orang Sahabat Sedang menyempurnakan ijazah Sarjana di beberapa IPTA Malasia diantaranya al-Akh al-Muhtaram Azli Fairus (di IIUM..Sarjana BA Mungkin) dan al-Akh al-Mifdhal Nik Abd Rahim yang kini di terima masuk sebagai Tutor Fakulti Pengajian Islam, Reino Unido selepas berjaya menamatkan ijazah Sarjana Syariah dan Ekonomi dari Uni yg sama. Begitulah, hakikat dan potret-potret yanan yang telah berjaya dengan cemerlang dalam dunia akademik. Semoga ia menjadi suri teladan kepada eang membaca tuliasan ana ini. Diharapkan, integrasi ilmuan Islam, sarjana, pakar, profesional dalam pelbagai disiplin ini dapat menyemarakkan bumi Malasia ke arah pembangunan Tamadun dan Ummah..Insyallah. Siiru ala Barakatillah8230 Salam Perjuangan saya daripada, Abu Zarkasyi Shah Rizan Md Nor Subahanallah..kematian manusia mempertautkan yang masih hidup. Terima kasih Tuan rumah akhana luqman..kenal belaka nama2 di atas ni..wa rahimaLLAH abdahu wan Salimi wa aawaahu fasiha jannatih. Salam Akh / Us Fauzi al-Maniry8230Barangkali Us Fauzi Haji Hasan (Kedai Manir ke ni) 8230 Lama tak dengar khabarMungkin masih ingat dan kenal Kito ni Salam sahabat2 seperjuangan sekalian, Ukhtukum fil Islam, Fatimatuzzahra Abd Rahman8230 Ana terlambat tiba ke Teratak al-Ustaz al - Kiram Luqman ni. Subhanallah, seronok contato dapat semula sahabat2 semua8230 Semasa menelusuri catatan2 di atas, satu2 nama dan Wajah comel Zaman kanak2 memasing tergambar di mata8230 tentu sekarang sudah berbeza8230dah tak comel cam dulu8230 :) (comel dari pandangan seorang ibu la ni la ..) Ust Luqman, Subhanallah. Semangat akhi masih, seperti, dulu, cintakan, ilmu8230Ana, mash, ingat, akhi, berjaya, hafal, kamus, marbawi, arabe, melayu. sebelum masuk thanawi8230subhanallah8230 ust syed saufi selamat meneruskan perjuangan di NZ sana8230 buat PhD memang tak mudah. ada orang kata PHD Permanent Head Damage. huhu8230 moga Allah permudahkan jalan yang kita lalui ini8230 kekadang memang nak biol gak rasa8230 lagi ngan cabaran belajar dengan family8230 tapi orang telah buktikan yang ia boleh dan insha Allah mudahan Allah permudahkan kita juga8230 sahabat2, sama2 tolong doakan yek. ust faaz, ana dapat emel ust tempohari, dah reply, pastu dah tak de respon8230 ana pun segan la nak emel lagi. ada bussiness sendiri kat England, wah8230 hebat akhi. boleh ana recommend kengkawan ana kat sini beli komputer dengan akhi. bagi url boleh Ust mat Je, Ana masih tak boleh lupa ana pernah tendang kerusi akhi dari belakang masa akhi keberatan nak buang sampah suatu pagi8230 ana menyesal tak sudah sampai la ana ke KISAS. Harap akhi dah pun maafkan ana yek8230 Ani and Azizah, apa khabar sahabat2ku. ana masih terima emel2 dari kalian yang diforwardkan ke mailing list8230 terima kasih. Ust Rofi yang tinggi2 tu kan8230 Nik Nor Alifah, senior kita kan ingat lagi. apa khabar kak Ummu Urwah.. Ana tahu pasal al-marhum Ust Wan Salimi dari Ust Faaz yang emel ana tetiba hari tu. tapi tak tahu pasal apa8230 hiba terasa seorang demi seorang pencinta ilmu dipanggil Ilahi8230 tanda akhir zaman Semoga Ukht tabah menghadapi mehnah ini8230 berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul8230 Allah lebih menyayanginya dan pasti Allah telah mengatur yang lebih baik untuk ukhti8230. yakinlah8230 Arwah Wan Ahmad Syazwan yang pernah sekolah Keb Sura dulu2 kan pastu pindah ke KTKL, pastu pindah ke SMAASZA. Berisi2 sket orang nya tak tinggi sangat, cakap luar. Ke8230 yang tinggi2 putih2 tu ana pun dah confuse, kawan ramai sangat8230 Ust Zaki, Ust Azli Fairuz, Ust Ridwan pun ada di sini. subhanallah8230 Ana hanya ada contact Ust Salahudin aje selepas berhijrah ke UK. Beliau begitu bersemangat untuk meneruskan perjuangan dan bercita2 untuk menubuhkan yayasan Islam suatu hari nanti8230 mudahan Allah permudahkan insha Allah. Ust Din, a. k.a Tokki di kalangan akhawat. tanda penghormatan tu8230:) Terasa sejuk hati membaca catatan2 di atas betapa ruh ukhuwah dan nada bicara masih seperti dulu, istiqamah8230 walau dalam persekitaran yang berbeza8230 cantik sungguh cadangan untuk buat reunion tersebut8230 semoga ana dan keluarga berkesempatan untuk join sekali. Ana dah dikurniakan 2 cahaya mata alhamdulillah8230 Nabhan dan Hanan.. Salam ukhuwah dari suami ana8230Aminurraasyid Yatiban. Beliau dah tamat PhD tinggal ana aje yang slow sket8230 mudahan dapat ke penghujungnya8230 insha Allah8230 salam, ukhuwah. jemput ke blog ana. tak de la ilmiah sangat, sebab blog ilmiah dah banyak org lain tulis, so, ana lebih berkongsi sekitar pengalaman ana aje8230 hehe8230 faray-84.blogspot Salam, ahlan wasahlan Ustazah Ummu Nabhan. Terima kasih atas coretan ukhti di atas. Rasanya artikel 8216Belasungkawa8217 ini tidak lengkap tanpa komentar dari Best Student PMR batch kita. Tahniah atas kecemerlangan ukhti di sana. Semoga berjaya menggenggam ijazah PhD. Dan seterusnya berbakti kepada masyarakat. Kalau tak silap, al-Marhum Syazwan orang Besut. Mungkin Ust Mat Je boleh tahqiqkan. Nik Nor Alifah pula, kalau tak silap satu batch. Cuma masa stpm dan spm kot. Bukan pmr. Kalau tak silap orang lah. Akhir kata, tahniah juga untuk suami, Ust Aminurrasyid atas kejayaan mendapat ijazah Phd. Allah8230 Ust Luqman..Ana rasa rendah diri sungguh dengan anta. Jangan la cakap begitu8230 Rindu nak dengar tazkirah2 penghidup jiwa kalian masa kat 3A1 dulu8230 tentu sekarang bertambah hidup lagi8230 Ana nak cadangkan kita buat yahoogroup untuk alumni SMAASZA ni, ana boleh jadi moderator, kalau setuju, boleh la sahabat2 ust mat je ke yang ada banyak contact paskan emel2 kat ana, ana invitekan. Kalau nak guna facebook pun boleh juga, tapi mungkin tak semua ada atau suka guna facebook8230 So, untuk permulaan ni cantik kita buat yahoogroup dulu. sebab insha Allah semua ada emel kan8230 Nanti dalam egrup tu, kita boleh hidupkan dengan tazkirah2 ke8230 setiap orang gilir2 bagi kultum stiap hari atau setiap minggu8230 kita hidupkan budaya masa kita kat kelas 3A1 dulu8230 Orang kata hidup zaman sekolah lain dengan alam realiti8230 tapi alangkah indahnya kalau kita boleh adaptasikan alam persekolahan dulu ke alam realiti8230 Kita boleh juga bincang dengan lebih serius pasal reunion tu kat situ8230 OK, mohon respon yek8230 Cantik cadangan ukht Ummu Nabhan untuk membina satu rangkaian alumni smaasza melalui yahoo. groups. Eloklah ukht sendiri dah sudi menjadi mod nya. Tunggu respons dari sahabat-sahabat lain untuk tindakan selanjutnya. Pertama sekali, moga khayr dengan nikmatNya di samping famili tercinta di perantauan. Maaf jika ada beberapa khilaf dan tersalah dalam beberapa cooment diatas mengenai kedudukan terkini Ukht. Secara spontan menaip. Berkaitan kes tendang kerusi, hal itu segar dalam ingatan. Duty saya bersama Al-Akh Hazizul Azlin Razali utk membuang sampah pd setaip minggu. Masa sdh berlallu jauh, kita jadikan nostalgia di alam persekolahan. Ada juga kelucuan kekadang. Berkaitan, YahooGroup..secara peribadi, ana setuju termasuk FB, tapi dlm waktu terhad ini, biarlah YahooGroup dulu sebagai langkah awal. Ana juga tidak menyimpan dan mempunyai email kekawan yang lain secara lengkap namun blh usahakan ke arah itu. Beberapa perkara yg ada terkhilaf iaitu al-Marhum Wan Mohd Syazwan berasal dari daerah Besut bukannya dari Sura sebagaimana sangkaan Ukht. Dia pernah jadi Ketua Kelas 2A2 suatu ketika. Abis PMR, dia bertukar ke salah sebuah sek menengah aliran biasa(kelas sains) di daerah Besut bersama Akh Moh Rizal Mat Jusoh(Geng baik Faaz Anwar).. Ustaz Wan Sulong Wan Ngah masih mengecapi kesihatan yang baik bersama keluarga besarnya, anak2 disamping cucunya sebagaimana makluman Abu Hatem dlm comment sblm ni..Didoakan agar khayr yang berpanjangan. Sekian utk beberapa respons balas utk kali ini. Moga dipermudahkan urusan dan bidang yang sedang ditekuni..Rabbi Yassir Wa la Tu8217assir. Hafizallah syiekhana Ust Wan Sulong (ayahanda al-marhum Salimi). Jazakallah atas respons. Err8230 sungguh khilaf makluman ana rupanya8230 camne ana boleh dapat berita yang tidak benar tentang ayahanda Wan Sulung ye8230 rasanya lama dah ana dengar8230 sejak di Mesir dulu rasanya8230 Apa pun, alhamdulillah8230 semoga ayahanda kita dikurniakan kesihatan dan dipanjangkan usia dalam taabud kepada Allah Taala8230 insha allah. Mudahan masih berkesampatan mengunjungi ayahanda nanti di Besut8230 insha Allah. Untuk makluman bagi yang mungkin mengenali ayah ana..(dulu selalu ziarah ana kat SMAASZA hujung2 minggu) almarhum telah kembali ke rahmatullah hujung 2007 yang lepas. Doakan mudahan almarhum ditempatkan di kalangan orang2 yang soleh8230 OK, untuk langkah membuka yahoogrup kita, mohon sahabat2 hantarkan alamat emel memasing kepada ana di emel fzahra8 add yahoo. nanti ana invitekan8230 salam ukhuwwah8230sungguh pantas masa berlalu. pejam celik sudah berbelas2 tahun meninggalkan alam persekolahan. seorang demi seorang pula ada yang telah kembali padaNya. malah ramai pula yang berjaya mencipta nama di lapangan masing2. jazakumullahukhoiron kathiro buat teman2 semua8230 Terima kasih atas kunjungan. Barangkali saudara ck pun satu batch dengan kita ya benar. saya juga 1 batch sbb itu sedih terkejut mendengar berita pemergian saudara salimi yg saya ketahui mmg seorg yg baik. walaupun pada masa itu antara lelaki amp perempuan tidak berapa rapat, dr luaran dpt dilihat akan personaliti dan akhlaq beliau. semoga Allah merahmati dia dan keluarga yg ditinggalkan. Aminn.. Ramai yang menjadi saksi bahawa al-marhum wan salimi seorang yang baik. Mudah-mudahan begitulah beliau di sisi Allah Taala. Allahummarhamhu. Betul 8230 Almarhum, mewarisi sifat ayanhandanya yang sungguh mulia8230 Almarhum Ust Wan Sulung seorang pengetua yang terbaik ana rasa8230 buat ummu nubhan kalau tak silap saya ust wan sulong belum lagi almarhum dan ketika almarhum us wan salimi meninggal, beliau berada di pangkuan ayahnda beliau ketika itu. wassalam Terima kasih syeikh abu hatim atas pembetulan. Ana mula-mula confuse jugak. Mungkin Ummu Nabhan silap tulis atau silap dapat maklumat. Mudah-mudahan Allah mengurniakan kesihatan dan afiat kepada Ust Wan Sulong - hafizahullah-. terima kasih akhi Abu Hatim atas pembetulan, ana tersilap dapat info la8230 dah lama ana dengar8230 alhamdulillah8230 MOHD RIZA BIN MAT JUSOH amp NOR FAISZIANA BINTI ISMAIL on 06/08/2009 at 6:49 pm Assalamualaikum buat sahabat2 lama8230. mungkin kami adalah orang yang paling akhir mendapat berita pemergian Allahyarham Salimi. Niat dihati bila join FB dapat mencari sahabat2 lama, namun betapa terkejutnya kami apabila diberitahu oleh Nik tentang berita ini. Semacam tak percaya, namun Allah lebih menyayanginya. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan tergolong bersama para syuhada dan solehin. Estou dentro. Walaupun hanya 3 amp 5 tahun kita bersama namun segala kenangan bersama Allahyarham dan sahabat2 semua masih segar didalam ingatan, terasa macam semalam baru berlalu. betapa manis kenangan di SMAASZA, maklumlah semuanya masih muda remaja kiut miut lg. bermacam kerenah dan perangai. tapi bila baca blog loqman nie, seronok bercampur sedih tengok semua berkumpul disini. Terubat rindu kami kat sahabat 2 semua. maklumlah kami sudah terlost contact dengan semua semenjak meninggalkan Smaasza tahun1994 (aku) dan 1996 (Ana). Ingatkan nak buat reunion 3 khalid alwalid pada majlis perkahwinan kami pada 2003 tapi kami tak ada no contact sahabat semua. tak sangka pulak di blog Loqman kita bertemu. sesungguhnya jodoh pertemuan ditangan tuhan. Wah semua sahabat dah berjaya dan menjadi org besar2. kalau jumpa sure tak cam punyalah. maklumlah semua dah makin hensem dan mengancam. Tambah lagi dengan kehadiran cahaya mata8230. haa, kalau nak buat reunion bagus gak tu. jgn lupa inform kitaorang. insyaAllah kalau tak der aral kita semua akan berjumpa lagi. (jgn mare loqman psl tulis pjg2 maklum ler terimbau kisah lama ngan mung, faaz, mat je, iming, jamsari, nik, jijah, timah, rofi, budi, jijo, serul, husni, dll) MOHD RIZA BIN MAT JUSOH amp NOR FAISZIANA BINTI ISMAIL sahabat, mohd riza amp isteri. Alhamdulillah, syukur kerana masih dapat bertemu di sini dan dapat menatap coretan kalian. Dan terima kasih atas kunjungan ke blog ini. Coretan kalian di post ini, sedikit sebanyak mengubat kerinduan pada zaman persekolahan dulu. Al Fatihah utk arwah8230 last aku jumpa arwah masa kat smaasza la. form 38230 lepas aku di 8216tendang8217 huhu aku takde dgr citer dah. satu jer aku ingat pasai arwah8230 dia suka senyum8230. cepatnya dia pergi8230 terpikir dosa aku yg bnyk8230 ishhh. semoga Allah mengampuni segala dosa aku8230. Aku ada ingat la korg semua8230 tapi ada jugak yg tak kenal. mgkn sebab aku sampai form 3 je kat smaasza8230 kepada saper2 yg mungkin lupa aku sapa, nah, aku ingatkan kembali8230 hehe8230 aku yg dituduh bakar hostel dgn asmawi husin masa form 2 dulu. wakaka8230 jahat nyer aku. astarofirullah8230 tapi. aku bangga dgn kawan2 aku dulu. semua dah berjaya8230 aku gak terkontang kanting8230. belajar tak tggi macam korang. malu aku ngan korang8230 ish.. aku ada jumpa sahabat lama melalui Facebook8230 dari sana jugak aku tau arwah dah pergi8230 semoga arwah dirahmati allah. amin.. sahabatku, rosli8230 Tersenyum sendiri saya membaca coretan di atas. ) Semua peristiwa pahit dan manis akhirnya menjadi kenangan yang cukup manis untuk diimbau. Terima kasih atas kunjungan sahabat8230.. laa aku ingatkan aku ngan faaz jer yang ditendang keluar. mung pun kena gak ker tak per lerr sekurang2nya ada juga peristiwa yang terpahat dalam ingatan kita semua. tapi seingat aku tuduhan tu tak benar kan alahai zaman kenakalan kita telah pun berlalu8230. ker mung still nakal lg hahahaha8230.. tp bila baca blog nie terasa betapa kuat nya ikatan persaudaraan yg terjalin walaupun hanya 3 tahun bersama. semoga kita semua dapat berjumpa kembali. pasti banyak yang ingin diceritakan, tak gitu so mung duk kat mana lo nie rosli. slm ana shbt arwah w. salimi masa dok dumyaT mesir tempohari, byk kenangan semasa di sana ALFATIHAH Assalamualaikum sehabat2 lama, Mungkin tak ingat sangat pada amber..amber di smasza dari form 1 8211 awal form 3 jah..lepas tu pindah ke seremban..tapi jupe balik dengan mat ropi dan mat je di kusza..tapi ingat belaka lagi ke ropi, budi, limin (salimi), mat je, azli, faaz, lokmanulhakim, syed syauqi (bukan ada kembar syed syaufi).. terkejut amat bila dengan takdirnya tuhan bukakan hati untuk google nama-nama sahabat lama, dan seterusnya dibawa ke laman ini dan dapat berita salimi sudah tiada meninggalkan kita dalam usia yang begitu masih muda..semoga roh arwah diletakkan bersama dengan orang2 yang beriman.. amber le ni ada di Kem. Kesihatan selepas 5 tahun ditempatkan di SUK terengganu..di lain waktu8230wassalam.. abzarul, aku igt lg mu. rasanya kita sekelas masa form 1. ada aku letak kat FB. mu kat kem. kesihatan putrajaya dekat doh tu. bukan asmawi husin pun keje situ ke iye. per die carrie-ma ni ye ingat2 lupa..tapi walaupun 2 tahun lebih je duk di smasza, sutir2 kenangan disana muncul dlam kepala ni mcm: 1. tido tepi pagor sekolah..pahtu kena perambat ngan abg mat esa 2. kena colek tray ramai2 tepi surau sebagai hukuman sebab dok basuh tray 3. fly pagi2 jumaat ke rusila (orang lain gi dengor tn guru baca kitab, amber g pasor) 4. tubik main tepi patta sampai pukul 3 pagi, pahtu kena kejo dengan keta polis 5. dan lain-lain.. hehehe karimah la. dok tau la igt ke dok lg aku ni hok mane se.